Biografie

Qube (Jasper van den Bovenkamp) is 22 jaar, afkomstig uit Middelburg en studeert aan de Rockacademie te Tilburg.

Van basisschool naar Rockacademie

Hij schreef zijn eerste teksten op de basisschool. 

Toen hij een jaar of 14 was ging hij zich steeds meer bezighouden met rappen, schrijven en het opnemen van tracks. 

In 2016 werd Qube toegelaten op de Rockacademie, hij startte hier met de rapopleiding en begon vanaf dat moment ook meer muziek uit te brengen.

Eerste release

In januari 2017 publiceerde de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) een uitgebreid krantenartikel over Qube naar aanleiding van zijn single ‘Hoe het Moet.’ 

De track werd regelmatig gedraaid bij Omroep Zeeland en de videoclip van de track werd uitgezonden via het TV kanaal van dezelfde omroep. Ook Peter Slager (BLØF) was positief over het nummer: “Zo, daar! Gewoon uit Middelburg. Luister goed, want hij weet precies hoe het moet."

Shows met Chav & Qube

Ondertussen vormde hij met Chav een rapduo: Chav en Qube. Met deze act heeft hij het talentontwikkelingstraject PopAanZee doorlopen en optredens gedaan in festivals en zalen als: De Spot (support act voor Zwart Licht), Zeeland Nazomerfestival (support act voor Diggy Dex), Concert at Sea en Altersonic Noorderslag.

Zeeuwse Belofte

Kort na PopAanZee is Qube gestopt als duo en is hij zich meer op zijn solocarriere gaan richten. De EP ‘Zuiver’ i.s.m. DJ Locus verscheen in augustus 2017. 

Het jaar daarna deed Qube mee aan een aantal bandwedstrijden in Zeeland, waarbij Locus hem als dj ondersteunde. Uiteindelijk won Qube de finale en sleepte de titel ‘Zeeuwse belofte van 2019’ in de wacht. 

Liveband

Ondertussen heeft Qube een talentvolle band om zich heen verzameld en een totaal nieuwe sound ontwikkeld. Centraal staan poëtische teksten waarmee hij raakt en vermaakt. Hij gaat in op thema’s als vergankelijkheid, levenslust, hoop en het verwerken van trauma’s. Dat laatste is vaak geïnspireerd op het vroegtijdig overlijden van zijn moeder. Ook al zijn de thema’s soms heftig, de muziek blijft toegankelijk door zijn humor, optimisme en plezier. Qube is uitgegroeid tot een interessante live act met een drummer, bassist en gitarist, aangevuld met elektronische producties. Het viertal zet een uniek geluid neer met elementen van zowel rap en spoken word als pop, rock en soms zelfs metal.

Theater & spoken word

Qube houdt zich niet alleen bezig met muziek, maar is sinds zijn deelname aan Poetrycircle013 ook actief als dichter en spoken word artiest. Hij speelt samen met Isis van Geffen de voorstelling ‘Lucifer & Rozenkrans’ tijdens het Café Theater Festival in Tilburg. De invloeden vanuit theater en spoken word kan je terugzien en horen in de liveshows met zijn band.